В столиці викрили підпільний цех з виробництва спирту

В столиці викрили підпільний цех з виробництва спирту
Цех з виготовлення фальсифікованого спирту у Києві

Фальсифікат виявили у Святошинському районі столиці

Київська міська прокуратура спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ викрила чотирьох місцевих мешканців, які організували роботу підпільного цеху з виробництва фальсифікованого медичного спирту.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Під час проведення обшуків у складських приміщення на території Святошинського району столиці виявлено та вилучено обладнання для виробництва фальсифікованого лікарського засобу, а також близько 2 тонн водно-спиртової суміші», - зазначено у повідомленні.

Зараз зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (виробництво фальсифікованих лікарських засобів).

Як повідомляв Главком, кількість випадків отруєння сурогатним алкоголем зросла.На сьогодні кількість потерпілих від отруєння сурогатом становить уже 131 особа, проте кількість летальних випадків не збільшується, таких зафіксовано 54.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби в Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях, загальна кількість випадків отруєнь людей сурогатним алкоголем становить на Запоріжжі – 17, на Дніпропетровщині – 8 (з них померла одна особа), на Харківщині – 87, з них померло 40 жителів області.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби, в Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (сумарна кількість випадків отруєнь у цих областях становить 19, з них завершились летально 13).

Як заявив керівник «Укргорілки», в Україні від неякісного алкоголю щорічно помирає 10 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Києві відучора офіційно заборонено продаж алкоголю вночі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: