В Україні можуть відбутися збори керівників МВФ і групи Світового банку

В Україні можуть відбутися збори керівників МВФ і групи Світового банку
Міжнародний валютний фонд

Нацбанк запропонував Кабміну провести в жовтні 2021 року в Україні щорічні збори кервників МВФ і групи Світового банку

Україна почала підготовку до проведення в 2021 році щорічних зборів керівників Міжнародного валютного фонду й групи Світового банку. Про це Українським Новинам повідомила прес-служба НБУ.

Наприкінці травня Національний банк запропонував Кабінету міністрів провести в жовтні 2021 року в Україні щорічні збори керівниківх МВФ і групи Світового банку. Кабмін схвалив проведення в Україні цього заходу.

Таким чином, зараз Україна почала підготовку до проведення зборів.

Остаточний вибір робитиме Міжнародний валютний фонд серед країн, які заявили про зацікавленість у проведенні в себе наради.

У НБУ зазначили, що такий захід вимагатиме серйозних видатків із держбюджету.

За даними Нацбанку, у середньому такий захід відвідують до 15 тис. людей з усього світу: як представників офіційних делегацій (близько 4 тис.), так і представників бізнес-кіл, банківського співтовариства, ЗМІ тощо.

Приймаюча сторона бере на себе вирішення всіх організаційних питань і видатки, пов'язані із забезпеченням інфраструктури для проведення заходу (локації для засідань; заходи безпеки; транспортування членів делегацій; устаткування).

Крім того, у приймаючому місті повинно бути достатньо готелів різного рівня (готелі оплачуються відвідувачами).

На думку НБУ, проведення щорічних зборів керівників МВФ і групи Світового банку в Україні матиме значний позитивний вплив на міжнародний імідж нашої країни, сприятиме залученню міжнародних інвестицій і активізації ділових відносин з міжнародними партнерами.

Щоосені ради керівників групи Світового банку і Міжнародного валютного фондк (МВФ) проводять щорічні наради, на яких обговорюється широке коло питань, що стосуються скорочення бідності, міжнародного економічного розвитку і фінансової діяльності. За традицією щорічні наради два роки поспіль проводяться у Вашингтоні, а кожен третій рік – в іншій державі для того, щоб наголосити на міжнародному характері діяльності обох організацій.

Нагадаємо, Bloomberg повідомив, що п’ятий транш фінансової допомоги від МВФ розміром $1,9 млрд буде виділений Україні не раніше осені цього року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: