В Україні очікується подорожчання ліків

В Україні очікується подорожчання ліків

Ліки подорожчають, як мінімум, на рівень інфляції, яка становить 12%, зазначив експерт

Президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк розповів, що ліки подорожчають, як мінімум, на рівень інфляції, яка становить 12%.

«В першу чергу це торкнеться закордонних препаратів, але і в українських близько 70% імпортної складової», – підкреслив він. 

Серед інших причин, які також можуть вплинути на зростання цін на лікарські препарати, екс-заступник голови Держслужби лікарських засобів Костянтин Косяченко назвав зростання цін на енергоресурси, збільшення мінімальної зарплати і девальвацію гривні, яку очікують восени.

На думку експертів, підвищення цін на ліки приведуть до того, що багато пацієнтів просто будуть відмовлятися від лікування.

«В результаті дорогі препарати (наприклад, для хіміотерапії) просто не будуть завозитися», – підсумував Віктор Сердюк. 

Нагадаємо, МОЗ опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні лікі» для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров’я.  

Зазначається, що до оновленого реєстру увійшло 199 препаратів 43 виробників. При цьому з Євросоюзу походить 21 виробник, з України - 17, чотири з Індії та один з Ізраїлю. До цього у програмі брали участь 157 препаратів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: