В Україні розробляється система захисту від будь-яких кібератак

В Україні розробляється система захисту від будь-яких кібератак
Захист від кібератак

Турчинов повідомив, що сьогодні створюється потужна система захисту поки що державних ресурсів

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначає, що інформаційна безпека та кібербезпека є безумовними пріоритетами для країни, яка перебуває в стані гібридної війни. Про це він сказав в інтерв'ю «Лівому берегу», повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов наголосив, що Росія активно використовує кібернетичні технології для агресії не лише проти України, а й проти ЄС та США.

За словами секретаря РНБО України, кібератаки спрямовані не лише на державні інформаційні ресурси, а й на об'єкти стратегічної інфраструктури. «Додайте до цього активізацію кібершпіонажу і кіберзлочинності», – сказав він.

Тому завдання нещодавно створеного Національного координаційного центру кібербезпеки, сказав Турчинов, полягає в об'єднанні і координації зусиль усіх відомств.

«Ми чітко розмежували сфери діяльності, уточнили спеціалізацію і сектори відповідальності. Тепер кожен знає, за що відповідає Держспецзв'язку, за що – відповідні підрозділи Служби безпеки України або Нацполіції, Міністерства оборони і розвідувальних служб», – сказав секретар РНБО.

«Перший етап пройдено, сьогодні створюється потужна система захисту поки що державних ресурсів – так звана Національна телекомунікаційна система. Проект витратний, але безальтернативний, оскільки завдання цієї системи - повністю захистити інформаційний ресурс критичної інфраструктури та держсектора від будь-яких кібератак», – сказав Турчинов.

У цьому контексті він зазначив, що «найпотужніша кібератака, яку було здійснено останнього тижня на систему е-декларування, не змогла її «покласти». «Ліг» лише сайт НАЗК, який не був захищений Держспецзв'язком», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: