В Україні зросло безробіття

В Україні зросло безробіття

У другому кварталі рівень безробіття збільшився на 0,1%

Рівень безробіття населення віком 15–70 років в Україні у другому кварталі цього року збільшився до 9,1% з 9,0% у другому кварталі минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

«Рівень безробіття серед економічно активного населення віком 15–70 років збільшився з 9,0% у IІ кварталі 2016 року до 9,1% у IІ кварталі 2017 року», - зазначили у відомстві.

У Держстатистики зазначили, що рівень зайнятості населення віком 15–70 років становив 56,8%, що на 0,1 відсотковий пункт менше, ніж у ІІ кварталі 2016 року.

При цьому серед населення працездатного віку цей показник збільшився на 0,4 відсоткових пункти і становив 65,1%.

Загалом, за результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності кількість зайнятого населення віком 15–70 років у ІІ кварталі 2017 року становила 16,4 млн осіб, а кількість безробітних – 1,6 млн осіб.

Додамо, дані вказані без урахування території першої та другої зони радіаційного забруднення внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, тимчасово окупованої території АР Крим і міста Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, в уряді вважають обґрунтованою мінімальну зарплату у 4 тисячі гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: