В уряді Німеччини хочуть спочатку врегулювати конфлікт на Донбасі, а потім переходити до Криму

В уряді Німеччини хочуть спочатку врегулювати конфлікт на Донбасі, а потім переходити до Криму

Ґернот Ерлер: Пом'якшення санкцій ЄС щодо Москви можливе лише після реалізації Мінських домовленостей

Заяву про необхідність сконцентрувати зусилля на Донбасі зробив уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ Ґернот Ерлер

Уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ, Центральною Азією та країнами «Східного партнерства» Ґернот Ерлер виступає проти обговорення питання про статус анексованого Росією Криму до врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це посадовець заявив у інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, опублікованому в неділю, 6 серпня.

Слова Ерлера стали заочною відповіддю на коментар голови Вільної демократичної партії (ВДП) Крістіана Лінднера, котрий напередодні висловив думку про необхідність відкоригувати курс Берліна щодо Росії. За словами німецького уповноваженого, у Європі є консенсус щодо того, що «спершу треба сконцентруватись на політичному врегулюванні кривавого конфлікту на сході України» і тільки на більш пізньому етапі цього «політичного процесу» переходити до обговорення теми Криму.

Пом'якшення санкцій ЄС щодо Москви можливе лише після реалізації Мінських домовленостей, включно із повним припиненням вогню на Донбасі, наголосив Ерлер.

Нагадаємо, раніше у інтерв’ю виданню Funke Mediengruppe Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово «загерметизувати» і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Також він не погоджувався, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання Мінських домовленостей. Згодом Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: