В Японії скликали Раду безпеки через події у Бангладеш

В Японії скликали Раду безпеки через події у Бангладеш

Серед заручників, утримуваних терористами в ресторані бангладешській столиці, можуть перебувати японські громадяни

Уряд Японії сьогодні скликав екстрене засідання Ради національної безпеки країни у зв’язку із захопленням заручників у Бангладеш, серед яких можуть бути японські громадяни, передає ТАСС.

У засіданні Ради безпеки беруть участь прем’єр-міністр Сіндзо Абе, міністр закордонних справ Фуміо Кисида і міністр оборони Ген Накатані. Раніше глава зовнішньополітичного відомства країни повідомив, що Японія направила в Бангладеш спеціальну групу з боротьби з міжнародним тероризмом для допомоги місцевій владі.

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосісіхде Суга раніше заявляв, що серед заручників, утримуваних терористами в ресторані бангладешській столиці, можуть перебувати японські громадяни.

«Є ймовірність, що там знаходяться японські громадяни. Наразі ми перевіряємо всю пов’язану з цим інцидентом інформацію», — зазначив Й.Суга.

У ці хвилини об’єднані сили правоохоронних органів Бангладеш проводять операцію по звільненню заручників. За даними очевидців, в районі події відбулося кілька сильних вибухів, чутна перестрілка.

Нагадаємо, перестрілка між поліцією й невідомими нападниками сталася у посольському районі Дакки. За даними поліції, нападники атакували район Гульшан. Відповідальність за напад взяли на себе бойовики «Ісламської держави».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: