Вадим Рабінович: Замість реформ прем'єр «диригує» парламентом і набиває кишені

Вадим Рабінович: Замість реформ прем'єр «диригує» парламентом і набиває кишені
Вадим Рабінович

За словами Рабіновича, глава Кабміну порушив закон України, представивши бюджет-2018 без вотуму довіри уряду

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, ще не відзвітувавшись у Верховній раді за підсумками роботи уряду за попередній рік, «вибиває» голоси народних депутатів на потрібні йому рішення. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна».

«Глава Кабміну за законом зобов'язаний відзвітувати про роботу за попередній рік, перш ніж розповідати про свої плани на наступний рік, а Гройсман це ігнорує. Він веде в парламенті серйозні політичні торги, і йому плювати на закон, який зобов'язує виступити у Верховній Раді зі звітом. Замість цього він приходить «диригувати» парламентом, збирає депутатів на потрібні йому рішення. Давайте будемо чесними - Гройсман не просто голоси депутатів вибиває, а гне парламент через коліно!»- впевнений політик.

За словами Вадима Рабіновича, глава Кабміну також порушив закон України, представивши бюджет-2018 без вотуму довіри уряду.

«Нагадаю, прем'єр-міністр за законом зобов'язаний відзвітувати перед Верховною Радою про виконану роботу - і отримати вотум довіри від депутатів. Це не моя вимога. Це закон України. І глава уряду не має права його порушувати. Друге. Отримати вотум довіри і вже після цього представляти нам новий бюджет. А не в зворотному порядку, як він це робить», - підкреслив народний депутат.

Різкій критиці політик піддав і поточні заяви глави уряду про бюджет на наступний рік, економічні та соціальні показники.

«В минулому році нам розповідали про 17 мільярдів конфіскації, але щось пішло не так і не вийшло. Зібрали в результаті 10 мільйонів. В цьому році Гройсман розраховує вже на 22 мільярди. Це що, ваші особисті «хотілки»?»- зазначив парламентарій.

Крім того, Вадим Рабінович задався питанням, як можна назвати уряд, якщо життя в країні стало «зовсім нестерпним».

«Я б поставив нашому прем'єр-міністру багато питань. Чому в нього не виходить управляти країною, так як він нам обіцяв? Чому сталося так, що в результаті всієї його діяльності ми живемо гірше? Зауважте, всі мої запитання дуже скромні. Я завжди повертаюся до однієї дуже простої формули. Якщо в результаті роботи якогось уряду нам живеться краще, значить уряд чудовий. Якщо стало гірше, значить не гарний. А якщо життя стало зовсім нестерпним, то і уряд такий», - резюмував парламентарій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: