Вбивство ветеранів АТО у Дніпрі: одного з підозрюваних взяли під варту

Вбивство ветеранів АТО у Дніпрі: одного з підозрюваних взяли під варту
Учасник стрілянини Олександр Лакиза на судовому засіданні

Суд присудив Олександру Лакизі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці

У четвер, 27 липня, суд обрав запобіжний захід Олександру Лакизі, підозрюваному у стрілянині 24 липня в Дніпрі. Тоді загинули двоє осіб, ще п'ятьох було поранено.

Суд присудив Лакизі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці, повідомляє «Укрінформ».

Згідно з рішенням суду, підозрюваного доправлять до лікарні, де він отримає там медичні документи. Потім його мають відвезти в СІЗО.

Зауважимо, що Лакиза своєї вини не визнає і стверджує, що перебував на діловій зустрічі в ресторані без зброї. Свої дії пояснює тим, що невідомі приставили до його спини пістолет – тоді нібито чоловік і почав стріляти, вирвавши зброю з рук «нападника».

До слова, підозрюваний вже мав судимість у 2016 році. Тоді суд призначив йому п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки.

Як зазначається, другому підозрюваному у справі суд не зміг обрати запобіжний захід, оскільки тому знадобилася термінова операція.

Нагадаємо, у понеділок, 24 липня ввечері у Дніпрі в результаті перестрілки загинув на місці колишній воїн-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексій Вагнер, дорогою до лікарні помер колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук.

Отримав поранення в живіт і перебуває в реанімації адвокат, волонтер і доброволець 20-го мотопіхотного батальйону Едмонд Саакян.

Поліція взяла під охорону родину пораненого у Дніпрі адвоката.

Поліція розглядає цей напад як умисне вбивство. Радник міністра внутрішніх справ України розповів, що з числа нападників кілька осіб, як мінімум двоє, раніше мали проблеми з законом – за хуліганські дії і за розбій.

Фото злочинців дивіться тут: Кривава стрілянина у Дніпрі: загиблі ветерани АТО служили у мотопіхотному батальйоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: