Віце-прем’єр нагадав міністрам, з ким треба узгоджувати всі призначення

Віце-прем’єр нагадав міністрам, з ким треба узгоджувати всі призначення

В Україні проводитимуть конкурси на посади держслужбовців центральних органів виконавчої влади.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтервю «Главкому» розповів про те, як далеко віце-прем’єри можуть заходити у впливі на кадрову політику міністрів.

«Міністр має повне право формувати свою команду. Але вважаю правильним, щоби при погодженні всі кандидатури проходили через профільних віце-прем’єр-міністрів, бо це відповідальність, частину якої ми розділяємо з кожним міністром. Принаймні, ми повинні знати людей, з якими працюємо. Врешті-решт, ми голосуємо за призначення цих людей на засіданні уряду. Скоро запровадять конкурси на деякі посади держслужбовців. Але є посади, наприклад, заступників міністра, де не передбачені конкурси, де команду і далі формуватимуть міністри», - пояснив Розенко.

Також він зазначив про те, яку роль відведено Стратегічній групі радників при Кабміні, яку очолюють Лешек Бальцерович та Іван Міклош: «Це люди, які зможуть нам щось порадити, кудись спрямувати, виступити арбітрами, а також стати активними провайдерами в українському суспільстві тих ідей, які розроблятимуться за їх допомогою в Кабінеті міністрів».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: