Віце-прем’єр Розенко пояснив, чому Мінкульт курує він, а не Кириленко

Віце-прем’єр Розенко пояснив, чому Мінкульт курує він, а не Кириленко

Відомо, що спочатку віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко був призначений куратором Мінкульту

Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому» пояснює, чому потім Міністерство культури перейшло під його кураторство.
Причиною такої перестановки називали певний конфлікт, який стався поміж очільником відомства Євгеном Нищуком та Кириленком. Але віце-прем'єр Розенко не став вдаватися в подробиці конфлікту. Він запевнив, що на той час перестановки були кращим способом уникнути зайвих дискусій та напруги у стосунках.
Зараз Кириленко координує Міністерство освіти, Міністерство молоді і спорту і Міністерство інформаційної політики. «Кириленко, як людина, яка давно працює в гуманітарній сфері, все одно буде займатися питаннями культури, може, формально не як віце-прем’єр за розподілом обов’язків в уряді, але точно як громадський та політичний діяч», - прокоментував діяльність свого колеги Павло Розенко.
Нагадаємо, що деякий час тому в уряді почалися певні протистояння між Кириленком та Нищуком. На першому засіданні уряду Кириленко висловлював невдоволення кадровими ініціативами Нищука в Мінкульті. «Главком» також має інформацію, що розстановкою своїх кадрів у міністерствах займається і віце-прем’єр Володимир Кістіон.
«Справді, були певні загострення на перших засіданнях уряду. Але сьогодні ми маємо абсолютно спокійну і конструктивну роботу всього складу уряду. А те, що міністри публічно й відкрито висловлюють свою точку зору, є нормальним демократичним процесом», - наголосив Розенко. Також він нагадав, що раніше на закритих засідання Кабміну вирували ще більші пристрасті. Але після таких дискусій міністри не становилися ворогами, а навпаки – починали краще розуміти один одного, підкреслив віце-прем'єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: