Вдова Гонгадзе звернулася до влади з вимогою до кінця розслідувати вбивство свого чоловіка

Вдова Гонгадзе звернулася до влади з вимогою до кінця розслідувати вбивство свого чоловіка

Мирослава Гонгадзе вимагає від слідства встановити замовників злочину

Журналістка Мирослава Гонгадзе звернулася з вимогою до генерального прокурора Юрія Луценко завершити розслідування вбивства свого чоловіка Георгія Гонгадзе. Відповідне відеозвернення вона оприлюднила у Facebook.

«Я звертаюся до генерального прокурора України з вимогою продемонструвати результати і завершити розслідування щодо замовників вбивства Гонгадзе та повністю розслідувати злочини проти журналістів та героїв, які пролили кров у боротьбі із корупцією та відстоюючи наше право на свободу на Майдані», - сказала Мирослава Гонгадзе.

Нагадаємо, у суботу, 16 вересня, виповнюється 17 років з дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Майже через вісім років після зникнення журналіста, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Олександра Поповича і Миколу Протасова та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Обвинувачений у вбивстві Гонгадзе колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач перебував у розшуку з 2005 року. Після його затримання Печерський райсуд Києва у 2013 році засудив Пукача до довічного позбавлення волі. Апеляційний суд Києва залишив вирок без змін.

Неназваними залишаються замовники вбивства журналіста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: