Велика Британія не збирається виходити з ЄС у 2016 році

Велика Британія не збирається виходити з ЄС у 2016 році
bykvu.com

Прем'єр Британії зробила заяву під час зустрічі в Берліні з канцлером Німеччини.

Велика Британія не починатиме офіційну процедуру щодо виходу з Євросоюзу в цьому році, оскільки необхідний час для вироблення переговорної стратегії.

Про це заявила у Берліні британський прем’єр-міністр Тереза Мей на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на ВВС.

За словами Мей, необхідно забезпечити «розумний і впорядкований відхід» Британії з ЄС. В той же час вона підкреслила, що Британія «не йде з Європи і хоче зберегти тісні економічні зв'язки».

«Ми беремо певний час, щоб визначити принципи і завдання, перш ніж ініціювати офіційний процес переговорів», - сказала вона.

Зазначимо, що офіційні переговори про Brexit будуть можливі тільки після того, як Британія активує статтю 50 Лісабонського договору, після чого запуститься механізм виходу з ЄС.

Раніше урядовий юрист заявив, що Британія не має наміру розпочинати процедуру виходу з ЄС до кінця 2016 року. Окрім того, послідовний євроскептик Девід Девіс був призначений на посаду державного секретаря, що відповідатиме за вихід Британії з ЄС. Він заявив, що Британія може офіційно вийти з ЄС приблизно наприкінці 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: