Великобританія сподівається на тісні відносини з ЄС

Великобританія сподівається на тісні відносини з ЄС

Лондон не збирається повертатися до ЄС спиною

Велика Британія, попри те, що покине Європейський Союз, хотіла б зберегти міцні відносини з країнами ЄС. Про це заявив глава британського уряду Девід Кемерон журналістам у Брюсселі у вівторок.
«Хоча ми і покидаємо ЄС, ми не повинні повертатися до Європи спиною. Ці країни (ЄС – Ред.) - наші сусіди, друзі, союзники та партнери, і я дуже сподіваюся, що ми побачимо настільки тісні відносини, наскільки це можливо, у сферах торгівлі, співпраці та безпеки, оскільки це позитивно і для нас, і для них», - сказав британський прем'єр, повідомляє к заявляє, що без повідомлення уряду Великобританії про намір вийти з Європейського Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, з 1 липня головування в ЄС перейде до Словаччини.
23 червня на референдумі у Великій Британії перемогли прихильники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти - 48%. Британія була членом ЄС протягом 43 років.
Президент Європейської Ради Дональд Туск заявляє, що без повідомлення уряду Великобританії про намір вийти з Європейського Союзу жодних переговорів розпочато не буде.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: