Верховний Суд відмовився поновити Шокіна на посаді генпрокурора

Верховний Суд відмовився поновити Шокіна на посаді генпрокурора
Віктор Шокін мав намір повернутися на посаду генерального прокурора через Верховний Суд

П'ятий президент Петро Порошенко звільнив Шокіна у квітні 2016 року

Верхований Суд відмовив Віктору Шокіну в поновленні на посаді генерального прокурора. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Шокін вимагав визнати незаконним рішення п'ятого президента України Петра Порошенка про його звільнення.

«Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовив у задоволенні заяви про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Вищого адміністративного суду України від 20 квітня 2017 року у справі № 800/98/17, якою позивачу було відмовлено у задоволенні клопотання про поновлення строку звернення до адміністративного суду з позовом до президента України Петра Порошенка, Верховної ради України», - повідомили у Верховному суді.

У той же час повідомляється, що Шокін просить Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнати незаконним його звільнення з посади Генпрокурора. Позов був поданий ще 25 жовтня 2017 року. Відповідачем є держава Україна. 

Справа в ЄСПЛ перебуває на стадії комунікації. При цьому в листі не зазначено, яку компенсацію від України вимагає Шокін. 

2 вересня Шокін через свого представника звернувся до Верховного Суду із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого адміністративного суду, який відмовився розглядати його позов про поновлення на посаді. 

6 вересня Верховний Суд відкрив провадження за позовом Шокіна до президента, Верховної Ради про визнання незаконними і скасування рішень про його звільнення. 

Як повідомлялося, у 2017 році Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду про поновлення на посаді у зв'язку з отриманням інформації про підкуп депутатів Верховної Ради, які голосували за схвалення звільнення його з посади. 

29 березня 2016 року Верховна Рада схвалила звільнення Шокіна, 3 квітня 2016 року президент Петро Порошенко звільнив Шокіна.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: