Вибухи у Калинівці: У зоні події припинена робота потенційно небезпечних об'єктів

Вибухи у Калинівці: У зоні події припинена робота потенційно небезпечних об'єктів
Фото: Вадим Шкільняк Facebook
На нафтобазі снаряд впав за кілька метрів від великої цистерни з пальним

Прийнято рішення про призупинення навчання в школах і дитсадках у кількох районах Вінницької області

У Калинівці (Вінницька область) у зоні надзвичайної ситуації припинена робота потенційно небезпечних об'єктів, проведена евакуація працюючого персоналу. Про це повідомляє прес-служба обласної держадміністрації.

Повідомляється, що районними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про призупинення навчання в дошкільних і освітніх установах в населених пунктах, що знаходяться в зоні надзвичайної ситуації.

Також евакуаційними і громадськими організаціями проведено обхід житлових приміщень з метою вивезення людей похилого віку, інвалідів, дітей в безпечні місця.

Крім того, районними держадміністраціями створені комісії по визначенню матеріального збитку в населених пунктах, що підлягають евакуації, та складання відповідних актів. Зазначено, що з метою оперативного реагування на звернення громадян Калинівської та Вінницької райдержадміністраціями організовані пункти особистого прийому представниками районних державних адміністрацій, а також гарячі лінії. 

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Рятувальники планують локалізувати пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки, де здетонували внаслідок пожежі снаряди, до кінця доби, але за умови завершення вибухів.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: