Віце-прем'єр-міністр Австралії може втратити свою посаду через подвійне громадянство

Віце-прем'єр-міністр Австралії може втратити свою посаду через подвійне громадянство
Барнабі Джойс можуть звільнити через подвійне громадянство

Донедавна маловідома норма закону останніми тижнями призвела до відставки кількох парламентаріїв

Виявлене подвійне громадянство віце-прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойса спричинило скандал у політиці країни і може призвести до втрати ним посади та місця у парламенті. Про це повідомляє DW.

«Віце-прем'єр Джойс уже підтвердив, що має громадянство Нової Зеландії. Згідно з австралійським законодавством депутати парламенту не мають права на подвійне громадянство», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, донедавна маловідома норма закону останніми тижнями призвела до відставки кількох парламентаріїв. Проте Джойс заявив у понеділок, що не піде у відставку, тому тепер його справа потрапить на розгляд до Верховного суду Австралії. 

У МЗС Нової Зеландії пояснили, що Джойс автоматично набув новозеландського громадянства через походження свого батька - той народився у Новій Зеландії і переїхав до Австралії у 1947 році.

Віце-прем'єр під час виступу у парламенті заявив, що ніколи не вважав себе громадянином іншої країни. «Я був шокований, коли дізнався про цей факт», - прокоментував він ситуацію.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: