Віце-прем'єр розповів, коли закінчаться субсідії

Віце-прем'єр розповів, коли закінчаться субсідії
віце-прем'єр Геннадій Зубко
zn.ua

Субсидії є тимчасовим захистом населення, вони існуватимуть до тих пір, поки вони потрібні людям, заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко

Як повідомив віце-прем'єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в ефірі телеканалу «112 Україна»,«субсидії – не є метою для того, щоб взагалі перетворювати ті платежі, якими ми фінансували дефіцит «Нафтогазу», перетворювати на субсидії. Субсидії є тимчасовим захистом... вона існуватиме до тих пір, поки вона потрібна людям», – сказав Зубко.

Віце-прем'єр додав, що «паралельно вживатимуться ті заходи, які в першу чергу дозволять підвищити соціальні стандарти, і зробити так, щоб люди могли заробити ці гроші, а не отримувати, як субсидію від держави».

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у доопрацьованому проекті закону про державний бюджет на 2017 рік скоротив видатки на субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 3,6 млрд грн. Такий висновок можна зробити на основі порівняння даних двох проектів бюджету – вихідного (внесеного урядом до парламенту у вересні 2016 р.) та доопрацьованого в ході підготовки до другого читання.

У додатку до вихідного проекту держбюджету-2017 Кабмін передбачив 50,7 млрд грн витрат за статтею «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот». Водночас у доопрацьованому проекті ця цифра менша на 3,6 млрд грн і становить 47,1 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: