Віце-спікер Ради підтримала Київпрайд

Віце-спікер Ради підтримала Київпрайд
Ірина Геращенко

За її словами, «Марш рівності» пропагує не нетрадиційний секс, а «право бути собою»

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко підтримала «Марш рівності», який має відбутися 17 червня в Києві. Відповідну заяву вона опублікувала у Facebook.

За її словами, прайд - це «не про нетрадиційний секс, а про право бути собою». Вона впевнена, що проведення цього заходу є іспитом для українського суспільства на толерантність.

«В світі занадто багато ненависті. Можливо, не варто витрачати енергію і час на ненависть до інакших? Нам є з ким воювати, наш ворог - це ті, хто вбиває українців, хто веде війну проти України. А не ті, чия любов до іншого не вписується в наші стереотипи. Представники ЛГБТ-спільноти так само, як і «нормальні» гетеросексуали , працюють, сплачують податки, воюють за Україну, виборюють її і розбудовають, вони такі ж громадяни і українці. Яке ми маємо право їх не толерувати, а таврувати? … Україна займає найнижчі стрічки в рейтингу щастя. Не тому, що ми нещаслива країна, а тому, що нас не вчили бути щасливими, нам вбивали в голову , що «добре там, де нас немає» . Але ж щастя там - де ти є зараз, цієї миті. Щастя - це літня тепла злива, шум моря, сміх дітей, муркіт кота, втома від спортивного навантаження, квіти, запах ранкової кави, поцілунок коханого», - написала вона.

Геращенко відзначила, що Україні є багато нещасних традиційних родин, проте «суспільство набагато поблажливіше ставиться до насильства в родині, толерує знущання над жінками і дітьми, побої і приниження, але нетерпиме до одностатевих зв‘язків».

«Суспільство нетерпиме до зовнішнього вигляду трансвеститів чи геїв. Але хіба пивні животи «нормальних пацанів» чи перекачані ботоксом губи молодящихся гетеросексуалок виглядають природніше і естетичніше ? Але вони мають право на свою уяву про прекрасне і своє втілення цієї уяви про прекрасне):», - каже віце-спікер.

Геращенко відзначила, що як гетеросексуальна людина поважає право інших бути собою.

Нагадаємо, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук виступає категорично проти проведення у столиці щорічного КиївПрайду.

Як повідомлялося, стежити за дотриманням громадського порядку під час «Маршу рівності» у Києві будуть до 5 тисяч співробітників Нацполіції України.

У Держдепі США вважають, що під час «Маршу рівності» може виникнути небезпека для його учасників.

На «Марші рівності» у Києві, що відбудеться 17 червня, поліція очікує близько 5 тисяч учасників.

Читайте також матеріал «Главкома» Організатор КиївПрайду Зорян Кісь: Гомофобія - це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: