Викрито масштабний канал вербування українців у наркокур'єри в РФ

Викрито масштабний канал вербування українців у наркокур'єри в РФ
Героїн

Співробітники Департаменту Міністерства внутрішніх справ України із запобігання злочинів щодо торгівлі людьми в результаті проведеної спецоперації затримали трьох громадян України і одного громадянина Молдови, які організували масштабний канал вербування українських громадян для використання їх як наркокур'єрів у Російській Федерації. Про це розповіли у п'ятницю на прес-конференції т.в.о. голови Нацполіції України Вадим Троян, начальник Департаменту протидії торгівлі людьми Національної поліції України Артем Крищенко та член колегії МВС Антон Геращенко.

За словами Геращенка, в результаті злочинної діяльності цього угруповання, яке співпрацювало, за попередніми даними, з корумпованими співробітниками російської поліції, у звинуваченнях за розповсюдження наркотиків у Росії було арештовано понад 400 громадян України. 

Троян, у свою чергу, поінформував, що організаторами злочинного угруповання були українці, які мали вербувальників, а ті наймали ІТ-сервісні служби, адвокатські служби, так звані служби вирішення питань з правоохоронними органами. Крім цього, у них були спеціальні call-центри і маркетинговий відділ, що займався розповсюдженням реклами.

«Люди зверталися у пошуках роботи до них, після цього вербувальник передавав анкети цих людей до організаторів, а ті перенаправляли їх до Росії, де ті змушені були займатися розповсюдженням наркотиків», - зазначив т.в.о. голови Нацполіції.

За його словами, злочинці вербували молодих людей від 20 до 30 років через оголошення в метро та пропонували роботу кур'єрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: