Високопосадовці привітали українців з Днем Конституції

Високопосадовці привітали українців з Днем Конституції
Парубій у своєму привітанні подякував захисникам України

Парубій у своєму привітанні звернув особливу увагу на українських захисників

Голова Кабінету міністрів Володимир Гройсман привітав українців із Днем Конституції. Він підкреслив, що сьогодні українській Конституції виповнюється 22 роки, і навіть якщо вона з плином часу вимагатиме вдосконалень, головне - щоб вона слугувала інтересам українців.

«Українському Основному закону сьогодні виповнюється 22 роки. Конституція вимагає від нас поваги. Вона наголошує на абсолютній цінності людини, її життя, честі та гідності. Адже нічого ціннішого й не існує. Хоча з часом і Основний закон країни може потребувати вдосконалень. Але дуже важливо, щоб ці вдосконалення слугували інтересам українців», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій у своєму привітанні звернув особливу увагу на українських захисників.

«Цього дня особливо хочу привітати справжніх захисників Конституції України – українських воїнів, які боронять незалежність, державний суверенітет, недоторканність наших кордонів та наш конституційний лад від російського окупанта. Дякую вам, дорогі воїни! Саме завдяки вам ми сьогодні можемо відзначати наше велике національне свято у мирі та безпеці», - цитує його прес-служба парламенту.

Секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов додав, що «Конституція - це Основний закон держави, наріжний її камінь, на якому можна будувати таку Україну, якої варта наша нація, - вільну, незалежну, справедливу та європейську державу рівних можливостей та вільних людей».

«Вважаю, що закріплення в Конституції стратегічної мети - членства у Європейському Союзі і Північноатлантичному альянсі - ще більше консолідуватиме Україну», - підкреслив він.

Нагадаємо, 28 червня в Україні відзначається День Конституції. Його встановлено на честь ухвалення основного законодавчого документа країни в однойменний день 1996 року, це єдине державне свято, що прописане у самій Конституції. Цього дня традиційно в різних містах України відбуваються урочисті заходи, виставки і концерти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: