Війська Асада обстріляли автобуси з евакуйованими – ЗМІ

Війська Асада обстріляли автобуси з евакуйованими – ЗМІ
Евакуація східного Алеппо

Повстанці стверджують, що урядові війська конфіскували 25 приватних автомобілів, які належали жителям Алеппо

Речник сирійських повстанців заявив, що війська Башара Асада відкрили вогонь по шляху, який зараз використовується для евакуації людей зі східного Алеппо, передає Associated Press.

За словами речника одного з повстанських формувань Ясера аль-Йосефа, крім того, що урядові війська обстріляли дорогу, по якій слідує конвой, вони ще конфіскували 25 приватних автомобілів, які належали жителям Алеппо.

При цьому, сирійське державне телебачення звинуватило у обстрілі опозиційних повстанців.

Як повідомлялося, 16 грудня евакуація поранених і цивільних осіб зі східних районів Алеппо в п’ятницю була зупинена, а агентствам з надання допомоги і транспортним засобам наказали покинути територію без пояснення причин.

Евакуацію проводили в умовах дії угоди про перемир’я, досягнутої за посередництва Росії і Туреччини, після того, як сили президента Сирії Башара Асада і їхні союзники витіснили повстанців із більшості районів східного Алеппо. Цей наступ різко критикували ООН і західні уряди.

Повстанці контролювали східну частину Алеппо від 2012 року.

16 грудня Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання у зв’язку з ситуацією в Алеппо. На скликанні засідання наполягла Франція, яка вимагає відправити до Сирії групу міжнародних спостерігачів. Вони повинні простежити за евакуацією цивільних осіб і доставкою гуманітарної допомоги. За словами постійного представника Франції при ООН, Париж погодив свою ініціативу з Німеччиною, яка не входить до складу Ради безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: