Влада Києва обмежить швидкість автомобілів в житлових районах

Влада Києва обмежить швидкість автомобілів в житлових районах

У Києві зменшують дозволену швидкість біля шкіл і лікарень до 30 км/год

Фото: КМДА

За даними патрульної поліції Києва, за січень-квітень 2021 року у столиці внаслідок ДТП загинули 27 людей і 557 травмовані

Київська влада почала програму зі зниження швидкості руху автомобілів у житлових зонах з пріоритетом територій поблизу лікарень та шкіл з раніше дозволених 50 км/год до 30 км/год. Про це розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Перші знаки 3.29 з обмеженням швидкості 30 км/год встановили на Лютеранській вулиці біля ліцею.

За словами Усова, зменшення швидкісного режиму в містах є європейською тенденцією. Такі обмеження діють, наприклад, у Берліні та Брюсселі.

«Є приклад Осло, де у 2015 році введено обмеження швидкості до 30 км/год на міських вулицях, і вже у 2019 році, згідно зі звітом Норвезької адміністрації громадських доріг, кількість жертв унаслідок ДТП там зменшилася до 1 випадку. І Київ як сучасне європейське місто також впевнено розвивається у напрямі підвищення безпеки дорожнього руху», – сказав Усов.

За даними патрульної поліції Києва, за січень-квітень 2021 року у столиці внаслідок ДТП загинули 27 людей і 557 травмовані.

Як відомо, із 17 до 23 травня Київ долучився до Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який присвячено обмеженню швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год у межах житлових та пішохідних зон у містах.

До слова, в Україні штрафи з автомобілістів стягуватимуть через банки .

Нагадаємо, що в березні 2021 року почали діяти нові штрафи за порушення ПДР. «Главком.Техно» склав ТОП-5 порушень, які обійдуться найдорожче.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: