Влада США обшукає торгове представництво РФ у Вашингтоні

Влада США обшукає торгове представництво РФ у Вашингтоні

МЗС РФ висловило ноту протесту через наміри США обшукати дипломатичну установу

МЗС РФ вручив раднику-посланнику посольства США в Москві Ентоні Годфрі ноту протесту «у зв'язку з наміром американської влади влаштувати обшук в торговому представництві Російської Федерації у Вашингтоні». Про це повідомляє російське зовнішньополітичне відомство.

«2 вересня в МЗС Росії був викликаний радник-посланник посольства США в Москві Годфрі. Йому вручена нота протесту у зв'язку з наміром американської влади влаштувати обшук в Торговому представництві Російської Федерації у Вашингтоні, в яке від сьогодні нас позбавляють доступу, хоча ця будівля перебуває в російській державній власності і має дипломатичний імунітет», - вказується в документі.

У ноті підкреслюється, що МЗС РФ розглядає «запланований нелегітимний огляд дипломатичних приміщень Росії без присутності російських офіційних осіб і висловлену погрозу зламати вхідні двері як безпрецедентну, агресивну акцію, яка до того ж може бути використана спецслужбами США для організації антиросійської провокації за допомогою підкинутих компрометуючих предметів».

У російському відомстві наполягають, що влада США повинна припинити «грубі порушення міжнародного права і відмовитися від посягання на імунітет дипломатичних установ Росії». В іншому випадку Росія залишає за собою право на відповідні заходи на основі взаємності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: