Влада США узаконила збір даних із соцмереж іммігрантів

Влада США узаконила збір даних із соцмереж іммігрантів
Ілюстрація 
Reuters

Правило набере чинності вже 18 жовтня цього року

Міністерство внутрішньої безпеки США застосувало заходи, які дозволять урядовим структурам США збирати інформацію із соціальних мереж на всіх іммігрантів.

Нове правило вже опубліковане у Федеральному реєстрі, повідомило в вівторок американське центральне видання The Hill.

Закон стосується й тих, хто вже постійно проживає в Сполучених Штатах або є натуралізованим громадянином.

«Категорії реєстраційних записів розширюються, включаючи: країну громадянства, країну проживання, реєстраційний номер Служби громадянства та імміграції США, сторінки в соціальних мережах, псевдоніми, відповідні дані, які допомагають встановити особу, результати пошуку», - зазначається в документі.

При цьому зазначається, що ця інформація розглядатиметься в Міністерстві юстиції, Управлінні з питань імміграції та Раді з імміграційних апеляцій.

Як повідомляється, правило набере чинності вже 18 жовтня цього року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп посилив обмежувальні заходи на в'їзд у Сполучені Штати громадянам ряду країн і додав до списку три держави - Венесуелу, Північну Корею і Чад.

Жорсткі обмеження на в'їзд для громадян Венесуели, КНДР і Чаду вступають в силу з 18 жовтня. У чорному списку також залишаться Іран, Ємен, Лівії, Сирія і Сомалі, водночас з переліку викреслили Судан.

Для громадян семи країн заморожений в'їзд з імміграційними і неімміграційними візами, для Венесуели заборона поширюється на державних чиновників з ряду установ, членів їх сімей, а також володарів бізнес-віз і туристичних віз, в той час як для власників інших категорій віз будуть введені додаткові обмеження, йдеться в указі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: