Волкер наполягає на необхідності виведення російських військ з Донбасу

Волкер наполягає на необхідності виведення російських військ з Донбасу

Спецпредставник США Курт Волкер на Донбасі

За словами Волкера, тільки після виведення військ можливо провести вибори

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив про необхідність виведення російських військ з Донбасу.

Про це Волкер заявив в інтерв'ю російському виданню «Дождь».

«Потрібно чітко розуміти, що на Донбасі є російські війська, в Донецькій і Луганській областях. Там є військова техніка та обладнання. Проблема в тому, що присутність там військової техніки створює конфлікт. Згідно з офіційними доповіддю ОБСЄ, більшість порушень режиму припинення вогню йде саме від російської сторони. Не всі, але більша частина. Інтерес Росії дестабілізує обстановку. Нам необхідно створити умови для реального припинення вогню. Я знаю, що Нормандська четвірка зараз також обговорює це питання і пропонує знову встановити режим припинення вогню. Це буде відмінний перший крок до вирішення конфлікту. Зрештою, Росія визнає, що згідно з Мінським домовленостей, ці території повинні бути повернуті Україні, вони знову мають стати частиною України і не бути окупованою територією. Для того, щоб це сталося, потрібно вивести звідти російські війська і забезпечити людям безпеку», - заявив Волкер.

За словами Волкера, тільки після виведення військ можливо провести вибори.

Спецпредставник зазначив, що для уряду США немає ніякої різниці між Донбасом і Кримом, адже в обох випадках «це протизаконна окупація та анексія».

Як повідомляв «Главком», у вівторок, 22 серпня, увечері президент України провів телефонну розмову з керівниками держав «нормандського формату»: президентом Франції, федеральним канцлером Німеччини та президентом Росії.  

Сторони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня ц.р. рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогнюз нагоди початку навчального року.

В середу Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі з 25 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: