Волкер: в Україні зараз більше російських танків, ніж є у всіх країнах Західної Європи

Волкер: в Україні зараз більше російських танків, ніж є у всіх країнах Західної Європи
Ще більший військовий контингент РФ зосереджений біля кордонів України, заявив спецпредставник США

Спецпредставник США розповів, що в Україна зараз перебуває «дуже і дуже великий військовий контингент РФ»

Спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що можливі поставки зброї України для захисту від російської агресії не можуть спровокувати Росію.

В інтерв’ю «Радіо Свобода»  Волкер підтвердив, що нинішня влада США обговорює питання поставок летальної зброї Україні.

«Росія вже перебуває в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент. Ще більший контингент зосереджений біля кордонів України. У Росії є повне право це робити, це її територія, вони можуть розміщувати там стільки військових, скільки хочуть. Так що це рішення ніяк не «спровокує» Росію зробити щось, чого вони ще не зробили. І це ніяк не може змінити баланс сил», – сказав Волкер.

За його словами, попередня адміністрація президента Барака Обами не схвалила поставки зброї українській владі, незважаючи на те, що це зробили обидві палати Конгресу. Однак нова адміністрація президента Дональда Трампа, за його словами, «переглядає» це рішення, щоб дати Україні «можливість захищати себе».

«Якщо ми ухвалимо таке рішення, це дасть можливість Україні захистити себе в тому випадку, якщо Росія зробить подальші кроки на українській території, – наголосив Волкер. – Росія говорить, що «не робить нічого такого» і не збирається цього робити. Якщо це так – поставка захисних озброєнь тоді не несе ні для кого ніякого ризику».

Нагадаємо, прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що постачання американської зброї в Україну «віддалить вирішення конфлікту на Донбасі».

До слова, із сайту Верховної Ради зник заклик Волкера відкинути вузькопартійні інтереси задля політичної єдності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: