Вступ до ЄС: Україна та Естонія підписали спільну заяву

Вступ до ЄС: Україна та Естонія підписали спільну заяву
Кая Каллас подякувала Зеленському за теплий прийом
Фото: president.gov.ua

Прем'єр-міністр Естонії Каллас: «Ми завжди максимально намагаємося підтримати Україну на всіх можливих майданчиках»

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас після візиту на Донбас зустрілася у Києві з президентом Володимиром Зеленським. Вони підписали Спільну заяву про підтримку вступу України до Євросоюзу. Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Насамперед він подякував естонському прем'єру за візит на Донбас, зокрема на КПВВ «Станиця Луганська» та КПВВ «Щастя».

«Для мене важливо, щоб лідери інших країн приїжджали та бачили на власні очі ситуацію на Донбасі, бачили наше ставлення до громадян, які живуть на контрольованій українською владою території», – сказав Зеленський.

Він також подякував Естонії за постійну допомогу в медичній реабілітації українських військовослужбовців та за виділення фінансової допомоги в розмірі 500 тис. євро на гуманітарні цілі в Донецькій та Луганській областях.

Президент України відзначив готовність естонської сторони долучитися до співпраці у межах саміту Кримської платформи у Києві 23 серпня 2021 року.

Своєю чергою Кая Каллас подякувала Зеленському за теплий прийом.

«Україна завжди в серці естонського народу. І ми завжди максимально намагаємося підтримати Україну на всіх можливих майданчиках – це Європейський Союз, НАТО, ООН», – підкреслила вона.

За результатами переговорів президент України та прем'єр-міністр Естонської Республіки підписали спільну заяву щодо пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці. У документі окремо зафіксована готовність Естонії підтримати майбутній вступ України до ЄС та налаштованість сприяти нашій державі у досягненні критеріїв членства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: