Як врятуватись від вірусу Petya.A. Інструкція

Як врятуватись від вірусу Petya.A. Інструкція

У мережі почали з’являтись детальні пояснення, як розблокувати комп'ютер уражений трояном

Вірус Petya.A атакує комп’ютери листами через пошту, відкриття вкладення призводить до падіння системи та її перезавантаження.

Наразі через вірус уражені комп’ютерні системи Ощадбанку, Укрпошти, Київенерго, київського метрополітену, «Нової пошти» та інших великих державних та приватних компаній.

Після цього в мережі почали з’являтись інструкції, як вилікуватись від вірусу-вимагача, який пропонує заплатити $400, щоб розшифрувати заблоковані трояном дані.

Зараження вірусом відбувається таким чином: початкова інфекція відбувається через фішингові повідомлення (файл Петя.apx) або оновлення програми M.E.doc. Поширення локальною мережею - через DoblePulsar і EternalBlue, аналогічно методам #WannaCry.

При отриманні дивного листа на пошту, skype та інші месенджери з вмістом, в якому є файли з таким розширенням, як exe, js, etc - не відкривайте їх.

Але якщо ваш комп’ютер вже заражений можна скористатись інструкцією. Детальніше читайте у матеріалі: «У мережі з'явилася інструкція, як видалити Petya-вірус»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: