Якщо президентом США стане Трамп, у кінцевому рахунку постраждає і Росія, - німецький політолог

Якщо президентом США стане Трамп, у кінцевому рахунку постраждає і Росія, - німецький політолог
Фото з відкритих джерел

Політолог: Росія і Китай постраждають від ізольованої політики США - особливо в питаннях торгівлі

Експерт німецького фонду «Наука і політика» Марко Оверхаус впевнений, що у разі обрання в президенти США кандидата від республіканців Дональда Трампа постраждають як Європа, так іРосія. Про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Rundschau.

«Для європейців більш прогнозованою політичною величиною є Хілларі Клінтон. Вона дотримується принципів тієї політики, за допомогою якої американцями після Другої світової була сформована Європа, - розповідає політолог. - Трамп у багатьох відношеннях є повною протилежністю Клінтон. Наприклад, досі він не виявляв інтересу до участі в міжнародній політиці і бажання вкладати туди американські ресурси - фінансові, військові або політичн».

«Та й взагалі, якщо ми говоримо про співпрацю всередині ООН, боротьбу зі зміною клімату або взаємодію всередині НАТО – в жодній з цих сфер Трамп не претендує на те, щоб Америка щось кардинально змінювала», - стверджує Оверхаус. Європейці ж, як пояснює експерт, «залежать від співпраці з США і в питаннях оборони, і у вирішенні багатьох світових проблем». Трамп, як підкреслює Оверхаус, «впевнений, що від зовнішнього світу виходять швидше небезпеки, і тому США більше виграють, якщо відгородяться від нього».

Що ж стосується Росії, то Трамп, «зрозуміло, відчуває деяку симпатію до російського президента Володимира Путіна». «І Трамп не витрачатиме сили на те, щоб вказувати авторитарним правителям на дефіцит демократії. Але в кінцевому рахунку Росія і Китай швидше постраждають від куди більш ізольованої політики США - особливо в питаннях торгівлі», - підсумовує Оверхаус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: