Янукович: У мене не було і немає грошей і майна за кордоном

Янукович: У мене не було і немає грошей і майна за кордоном

Янукович заявив, що рішення суду ЄС щодо санкцій підтвердило відсутність доказів злочинів, в яких його звинуватили

Колишній президент-утікач Віктор Янукович вважає, що рішення Загального суду ЄС щодо санкцій проти нього та його соратників, підтвердило відсутність доказів злочинів, у яких його звинувачує нинішня українська влада. Про це він заявив в інтерв’ю РИА Новости.
«Як ви пам'ятаєте, Рада ЄС ввела проти мене санкції в березні 2014 року. Тоді вони керувалися не юридичними, а політичними мотивами з метою узаконити нову українську владу. Рішення суду ЄС тільки підтвердило відсутність доказів злочинів, в яких мене звинуватили», - сказав Янукович.
«Що стосується нібито вивезених грошей і майна за кордоном, то не бачу сенсу це обговорювати, у мене їх немає і ніколи не було», - заявив він.
За його словами, «українські суди сьогодні найчастіше контролюються чинною владою і добитися правди там ще складніше, ніж в суді ЄС».
«Але час показав, що ми праві», - заявив Янукович.

Нагадаємо, у четвер, 16 вересня, Загальний суд Європейського Союзу визнав неправомочним рішення Євросоюзу застосувати санкції проти екс-президента України Віктора Януковича, його сина Олександра та екс-глави Адміністрації президента Андрія Клюєва на період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року, але правомочним на період з 6 березня 2015 року по 6 березня 2016 року. Після цього Янукович закликав Євросоюз зняти з нього санкції і зайнятися переслідуванням «високопоставлених злочинців в нинішній українській владі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: