Евакуюватися з Авдіївки зголосилося 170 людей

Евакуюватися з Авдіївки зголосилося 170 людей
Фото: facebook.com/ato

Евакуація розпочнеться 1 лютого о 8:00

Евакуація жителів Авдіївки відбуватиметься лише за особистого бажання і розпочнеться 1 лютого о 8:00. Про це «Главкому» повідомила заступник голови військово-цивільної адміністрації Авдіївки Людмила Межеріна. «Кожних дві години штаб збирається і з’ясовує, які є проблеми у людей, аби їх одразу вирішити. Наразі 170 людей, переважно батьки з дітьми, є в наших списках на евакуацію», – зазначила вона.

За словами чиновниці, збір списків тих людей, які забажають залишити місто, триватиме 31 січня до 20:00. «Ми відвідуємо кожну дитину, яка ходить до дитячогого садочка, аби поцікавитися, чи бажають вони з батьками виїхати. Ті, хто хотів, більшість, самостійно вже змогли виїхати», – каже Межеріна. Однак у місцевої влади немає інформації про те, скільки жителів міста вже виїхало з міста під час загострення збройного конфлікту, а скільки продовжує залишатися. «Я бачу, що рух людей є, але назвати якісь цифри не можу», – говорить Межеріна.

Найбільші обстріли, за словами заступника голови військово-цивільної адміністрації Авдіївки, відбуваються в районі промзони і приватного сектора. Однак попри це Авдіївський коксохім продовжує давати тепло в оселі. На вході до домівок температура +27 градусів за Цельсієм, але в кімнатах прохолодно. Більше того, навіть таке тепло є не у всіх помешканнях. «У будинках є мінімально необхідне тепло, тримаємо, аби не замерзли батареї», – сказала Межеріна. Інформації про загиблих і поранених цивільних громадян у місцевої влади наразі немає.

Як повідомлялося, третій день тривають обстріли Авдіївки. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і терміново скликав засідання РНБО. Глава держави наголосив, що тримає на контролі розвиток гуманітарної ситуації в районі Авдіївки

Читайте також: «Дмитро Тимчук: Єдиний ефективний спосіб припинити обстріл Авдіївки – силовий»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: