З початку року на Донбасі зафіксовано 300 тисяч випадків порушення перемир'я

З початку року на Донбасі зафіксовано 300 тисяч випадків порушення перемир'я

Конфлікт на Донбасі, як і раніше знаходиться в активній фазі, зазначили в ОБСЄ

Військовий конфлікт на Донбасі далекий від стадії замороженого.

Про це заявив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Важливо розуміти наступне. Хоча лінія розмежування помітно не зрушилася, останнім часом позиції протиборчих сторін наблизилися до цієї лінії. Вони зблизилися настільки, що місцями це викликає запеклі бої. Цей конфлікт спровокував масу насильства - за один тільки цей рік зафіксовано понад 300 тисяч випадків порушення перемир'я. Це говорить про те, що конфлікт далекий від стадії «замороженого». Він як і раніше в активній фазі. І дуже непередбачуваний», - підкреслив Хуг.

Крім того, заступник голови моніторингової місії зазначив, що якщо Мінські угоди не будуть повністю виконані, конфлікт і далі буде залишатися непередбачуваним і принесе ще більше страждань мирного населення.

Нагадаємо, наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО вкотре загострилась. У другій половині дня російсько-окупаційні угруповання посилили вогневі провокації майже уздовж усієї лінії розмежування.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир’я. Сили АТО 12 разів, використовуючи піхотне озброєння, жорстко пригнічували активність противника.

Унаслідок бойових дій загинули двоє наших військових, ще двоє отримали бойові травми, один був поранений.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: