З початку року Нацбанк перерахував до бюджету три транші прибутку на 20 млрд грн

З початку року Нацбанк перерахував до бюджету три транші прибутку на 20 млрд грн
Транш Нацбанку

Третій транш прибутку на 5 млрд грн було перераховано у четвер, 8 червня

Сьогодні, 8 червня, Національний банк України перерахував третій транш прибутку до Державного бюджету України обсягом 5 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Таким чином, враховуючи сьогоднішню операцію, із початку року було уже перераховано три транші прибутку НБУ на суму 20 млрд грн (21 квітня та 10 травня цього року відповідно). Із загальної суми прибутку НБУ у 44,4 млрд грн, яка має бути перерахована до Державного бюджету України протягом цього року, залишилося перерахувати ще 24,4 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, графік перерахування прибутку до Державного бюджету, узгоджений із Міністерством фінансів України, передбачає щомісячні транші на співставну суму до кінця цього року.

«Подібні транші покликані згладити вплив змін обсягу коштів уряду на коливання ліквідності банківської системи та сприяти досягненню інфляційних цілей НБУ (8% +/- 2 п.п. на кінець 2017 року та 6% +/- 2 п.п. на кінець 2018 року)», - зазначають у НБУ.

Як повідомляв «Главком», Національний банк України перерахує 44,4 млрд грн прибутку до Державного бюджету України протягом 2017 року. Цю суму визначено відповідно до результатів Консолідованої фінансової звітності центрального банку за 2016 рік,

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: