За 15 тис. рублів служив командиром «Граду». Бойовику, що продався Росії, дали 10 років тюрми

За 15 тис. рублів служив командиром «Граду». Бойовику, що продався Росії, дали 10 років тюрми
Командир бойової машини «Град» бригади «Кальміус» «ДНР» Максим Азаренков. Фото з сайту «Миротворець»

28-річного громадянина України Максима Азаренкова визнано винним у створенні терористичної організації

Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним командира бойової машини «Град» бригади «Кальміус» «ДНР», 28-річного Максима Азаренкова у створенні терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його власністю.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 11 жовтня.

За даними слідства, протягом липня 2014 року-червня 2015 року Азаренков за власною ініціативою брав участь в діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка». Хлопець був зарахований до окремої артилерійської бригади «Кальміус» (в/ч 08802) так званого міністерства оборони «ДНР», забезпечений відповідним обмундируванням і автоматом Калашникова та боєприпасами.

Бойовик Азаренков біля бойової машини «Град». Фото з його сторінки «Вконтакті»Бойовик Азаренков біля бойової машини «Град». Фото з його сторінки «Вконтакті»

10 червня 2015 року Азаренков добровільно звільнився із незаконного збройного формування «ДНР». А 17 лютого 2019 року його затримали військовослужбовці ЗСУ поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області.

У суді обвинувачений не визнав своєї вини, сказав, що не брав участі в збройних формуваннях «ДНР чи «ЛНР». При цьому заявив, що протягом 2014-2015 років служив в донецькій бригаді «Кальміус» на посадах командира бойової машини та машини залпового вогню, отримував заробітну плату у розмірі 15 тис. рублів, участі у бойових діях не приймав. Після звільнення зі служби працював на шахті, потім жив за рахунок випадкових заробітків.

Бойовик також зазначив, що на той час проживав у Макіївці Донецької області, де були відсутні українські засоби масової інформації та телебачення, а тому інформації про те, що відбувається, він ніякої не отримував; «ДНР» та «ЛНР» не вважає терористичними організаціями.

Натомість суд на основі зібраних доказів вважає, що показання і доводи Максима Азаренкова є бажанням уникнути кримінальної відповідальності, оскільки йому достовірно відомо, що «ДНР» діє з квітня 2014 року на території України незаконно; учасники цього угрупування застосовують зброю до військовослужбовців Збройних Сил України і захоплюють будівлі органів державної влади та місцевого самоврядування.

До набрання вироком законної сили бойовик залишатиметься під вартою в Бахмутській установі виконання покарань №6.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: