Замовником викрадення бізнесмена на Київщині є громадянин Росії

Замовником викрадення бізнесмена на Київщині є громадянин Росії
Затримання банди викрадачів

Поліцейський з Обухова, маючи зв'язки в кримінальних колах, запропонував свою допомогу у викраденні потерпілого

Замовником викрадення бізнесмена в Київській області був громадянин Росії, свою допомогу також запропонував керівник підрозділу поліції в Обухові. Про це повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов на спільному брифінгу з СБУ.

«Замовником був громадянин Росії. Ми затримали поки що керівника територіального підрозділу поліції, а також групу осіб. Усім їм висунуто підозру. Згідно зі ст. 208 КПК, їх затримано і для них сьогодні обиратиметься запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – заявив Чібісов.

За його словами, бізнесмена хотіли викрасти, щоб вимагати у нього гроші – близько 300 млн дол., передає «112 Україна».

Поліцейський з Обухова, маючи зв'язки у кримінальних колах, запропонував свою допомогу у викраденні потерпілого. Про це повідомив заступник начальника Головного управління СБУ в Києві і Київській області Павло Данюков. Крім цього, поліцейський обіцяв використати зв'язку в СБУ.

«Прикриваються своїми зв'язками з головою СБУ Грицаком, цей поліцейський пропонував здійснити захоплення комерсанта за порушення стосовно нього кримінального провадження і депортації в РФ. Після доповіді такої інформації справа перебувала на щоденному контролі глави і в результаті документування з'ясувалося, що ніяких «зв'язків» з СБУ у зловмисників немає. Таким чином вони, на нашу думку, хотіли дискредитувати службу», – сказав Данюков.

За його словами, у правоохоронців є неспростовні докази намірів викрадення людини і докази отримання коштів.

Затримання банди відбувалося одночасно в кількох місцях – у Києві та Київській області. Було задіяно майже 100 осіб у цій операції. Зараз ведуться слідчі дії.

Як повідомлялося, прокуратура затримала банду, яка намагалася викрасти і вивезти до Російської Федерації екс-громадянина Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: