Заступника начальника Тячівського відділу поліції затримали на хабарі

Заступника начальника Тячівського відділу поліції затримали на хабарі

Поліцейський одержав $500 від місцевого мешканця за сприяння, з використанням службового становища, у закритті кримінального провадження

Правоохоронці впіймали на хабарі у 500 доларів заступника начальника Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Затримано при одержанні 500 дол. США неправомірної вигоди заступника начальника Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області», - зазначила вона.

За її словами, у рамках кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 ККУ), проведеним комплексом слідчих дій задокументовано злочинну діяльність цього поліцейського посадовця, який вимагав та одержав $500 від місцевого мешканця за сприяння, з використанням службового становища, у закритті кримінального провадження і, відповідно, неприягнення чоловіка до кримінальної відповідальності.

Фігуранта кримінального провадження затримано в порядку ст.208 КПКУ. Тривають першочергові слідчі дії.

Довідково: за ч.3 ст 368 КК України затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв «Главком», 21 вересня Генеральна прокуратура Україна затримала голову Кіровського районного суду м. Дніпро та суддю вказаного суду, які пропонували керівнику САП Холодницькому хабар в $300 тис. Холодницький розповів, як двоє суддів з Дніпра намагалися дати йому хабар, щоб кримінальне провадження проти них було закрито.

Дії працівників суду кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України. За вчинене кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Згодом Печерський райсуд арештував підозрюваних у хабарництві суддів на 60 діб, обравши альтернативу арешту - заставу у розмірі 5 млн грн кожному.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: