Зеленський попередив депутатів, що «це парламент, а не маліна» (відео)

Зеленський попередив депутатів, що «це парламент, а не маліна» (відео)
Зеленський під час виступу у Раді, 3 вересня

Президент виступив у парламенті в день голосування за скасування депутатської недоторканності

Депутати Верховної Ради на засіданні у вівторок, 3 вересня, підтримали продовження роботи сьогодні після 18.00.

За продовження пленарної роботи Верховної Ради до завершення розгляду питань порядку денного проголосували 317 нардепів.

Станом на 10.45 Верховна Рада перейшла до розгляду проєкту Закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)» (№7203).

З трибуни Верховної Ради виступив президент Володимир Зеленський. Він закликав депутатів ухвалити закон про скасування депутатської недоторканності, і попередив, що «це парламент, а не маліна (притон злодіїв на жаргоні. – Ред.)».

«Вибачте, якщо депутат збиває людину або кришує видобуток бурштину, він повинен нести кримінальну відповідальність», - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що в Австралії, Британії, США, Канаді, Німеччині, Австрії «в парламенті немає імунітету від кримінальних злочинів».

«Просто зробіть те, що ви обіцяли довгі роки людям. Зняття недоторканності вимагає зараз 90% громадян України», - заявив глава держави.

Нагадаємо, у вівторок, 3 вересня, відкрилася друга сесія Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Як відомо, сьогодні депутати планують розглянути проект Закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)», №7203.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що на засіданні у вівторок, 3 вересня, народні депутати підтримають законопроєкт № 7203 «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)».

«Якщо я не помиляюся, було 363 народних депутати, які підтримали цей законопроєкт, і я впевнений, що вони так само, а може і більше, підтримають цю ініціативу», - сказав Разумков.

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Бойко заявив, що політсила не голосуватиме за закон про внесення змін до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: