Журналіста «Главкома» визнано найкращим розслідувачем в енергетичному секторі

Журналіста «Главкома» визнано найкращим розслідувачем в енергетичному секторі
Наталка Прудка

Економічний оглядач «Главкома» Наталка Прудка стала одним із переможців конкурсу, оголошеного аналітичним центром DiXi Group для журналістів-розслідувачів проекту USAID «Прозора енергетика». Проект спрямований на боротьбу з корупцією та поліпшення фінансової прозорості в енергетичному секторі України

На розгляд конкурсної комісії автором було подано матеріали «Главкома»: «Сонячний удар. Дмитро Вовк надає першу допомогу енергетичним монополістам», «Тарифний марафон імені Ахметова» та інші.

Найближчим часом «Главком» надрукує статтю-розслідування, розробку якої автор здійснює в межах проекту «Прозора енергетика» на тему «Кому вигідно гальмувати запуск роботи Фонду енергоефективності?».

В листопаді 2016 року Наталка Прудка посіла перше місце на міжнародному конкурсі SEF-2016 KYІV за публікацію в «Главкомі» на тему відновлювальної енергетики «Сонце, вітер чи Ахметов? Про перспективи альтернативної енергетики в Україні».

В журналістику Наталка Прудка прийшла в 1992 році після 15-річної роботи інженером-конструктором в ЦКБ «Арсенал», де займалася розробкою гоніометра на базі кільцевого лазера.

Закінчила Київський політехнічний інститут, а також Київський державний університет ім. Шевченка (спецфакультет «Лазерна техніка»). До приходу в «Главком» друкувалася в інших виданнях, в 2006 році перемогла на міжнародному конкурсі ділових кіл «PRESS-звання» у двох номінаціях: електроенергетика та нафта.

В 2004 році Наталка Прудка, як автор програми «Україна енергетична» (виходила на ICTV, СТБ, Першому національному та УТР) перемогла в щорічному конкурсі журналістів «Золоте перо». Тоді ж стала переможцем Всеукраїнського конкурсу  «Лідер паливно-енергетичного комплексу» в номінації «журналіст», що був організований президією Академії наук України.

Свою першу перемогу Наталка Прудка здобула в 1998 році за висвітлення діяльності атомної енергетики в програмі «Вікна-бізнес» на телеканалі СТБ. Друкувалася в таких виданнях, як «Енергобізнес», «Профіль», «Фінансова Україна», «Дзеркало тижня», «Галицькі контракти». Працювала шість років на «Радіо Свобода».

В 1993 році стала одним із ініціаторів запуску видання «Укрінформ-бізнес-ньюс», що одразу ж стало лідером на ринку ділової інформації України – згодом це видання було перейменовано в нині відоме інформаційне агентство «Українські новини». Була головним редактором телеканала «Український бізнес-канал UBC».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: