Журналісти Euronews виходять на акцію протесту у Ліоні

Журналісти Euronews виходять на акцію протесту у Ліоні
Euronews

Журналісти висловили недовіру нинішньому керівництву Euronews

Біля офісу Euronews у Ліоні готується акція протесту частини журналістів. Вона має розпочатися після 16:00 за київським часом. Як повідомляють джерела «Главкома» в редакції, нинішня акція запланована як акція-засудження журналістів української, арабської і іранської служб, які напередодні провели попереджувальний страйк, виступаючи проти закриття служб телеканалу на своїх мовах.

111Короткотермінова акція співробітників Euronews: адміністративний персонал, секретарі, відділ кадрів, англійські, російські журналісти

Як стало відомо «Главкому», с самій редакції Euronews сьогодні були розклеєні листівки без зазначення авторства. У листівках, зокрема, лунають заклики «зупинити дискредитацію Euronews», оскільки це ставить під загрозу існування компанії. Також у ній йдеться про те, що хтось із співробітників напряму зв'язався з Єврокомісією та з NBC, аби зірвати перемовини з ними.

Крім того, у листівках ідеться про те, що скандал, який розгорається, загрожує усій компанії, і мова йде вже не про кілька скорочень, а про повне закриття Euronews.

Тобто у цьому анонімному листі організаторів попереджувального страйку, який відбувся напередодні звинувачують у тому, що вони хочуть знищити Euronews.

 


5_02

Між тим, напередодні завершилося неофіційне голосування щодо висловлення недовіри нинішньому керівництву Euronews. У голосуванні взяли участь 291 із 398 журналістів, включених у списки. За результатами голосування, недовіру керівництву Euronews висловили 70,4% опитуваних, довіряють - 11,7%. Ще 17,9% не визначились із відповіддю.

Відповідаючи на питання агенції France Presse, дирекція Euronews зауважила, що взяла до уваги результати голосування, хоча і сумнівається щодо складу тих, хто взяв у ньому участь. «Соціальний діалог триває», - додало джерело у дирекції.

Нагадаємо, нова концепція розвитку компанії, названа Euronews Next, не передбачає існування української служби вже з наступного року. В плани також входить скорочення роботи арабської і перської служб та розширення французької, англійської і, що примітно, російської служби. 

Читайте про це в матеріалі «Главкома» «Говорить і показує Москва!» Як знищують українську службу Euronews

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: