Злочинці, які виготовляли фальсифікований алкоголь, отримали по 8-9 років в'язниці

Злочинці, які виготовляли фальсифікований алкоголь, отримали по 8-9 років в'язниці

Під час затримання обвинувачуваних у них вилучили понад 100 ящиків неякісної горілки і прилади для її виготовлення

Члени організованого групування були засуджені до позбавлення волі від 8 до 9 років з конфіскацією майна через виготовлення та збут фальсифікованого алкоголю. Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

«За результатами судового розгляду Красноармійським міськрайонним судом Донецької області 02.11.2016 учасників злочинного об’єднання засуджено, із взяттям під варту в залі суду, до позбавлення волі від 8 до 9 років з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Засуджені виготовляли та збували підакцизні товари. Зокрема, на території міста Покровська Донецької області та його передмістя члени групування організували збут горілчаних виробів під торговими марками «Горілка Пшенична Мрія» та «Горілка Пшенична Краля».

Під час затримання в обвинувачених вилучено понад 100 ящиків фальсифікованої горілки, а також прилади для її виготовлення.

Зазначається, що за порушення ч. 3 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, перевезення з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку, вчинені організованою групою) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна; а за порушення ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв або інших підакцизних товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), вчинене організованою групою) - штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося, станом на 4 листопада кількість жертв отруєння сурогатним алкоголем в Україні зросла до 68, всього зареєстровано 145 випадків отруєнь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: