ЗМІ: Афанасьєва і Солошенка до Києва доправить літак Міноборони

ЗМІ: Афанасьєва і Солошенка до Києва доправить літак Міноборони

В аеропорту зранку були готові три літаки, щоб вирушити до Москви за українцями

Засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка у другій половині дня вівторка буде доправлено до Києва літаком Міноборони України.

Про це повідомляє російський Інтерфакс із посиланням на інформоване джерело в Москві.

«Із Києва до Москви вирушив літак Міноборони України, який має доправити на батьківщину засуджених у Росії Афанасьєва й Солошенка», – сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що «українська сторона кілька разів переносила час вильоту» і не уточнив, коли саме борт вирушив до Москви.Також повідомлялося, що за Афанасьєвим та Солошенком відправили два літаки. 

Співрозмовник агентства зазначив, що після прибуття в Україну Афанасьєва й Солошенка буде госпіталізовано. Він нагадав, що в Солошенка виявлено онкологічне захворювання, а Афанасьєв страждає на захворювання крові.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко заявив про можливий обмін двох громадян Росії – Євгенія Мефьодова і Максима Сакауова, підозрюваних у справі про події 2 травня в Одесі, на Солошенка і Афанасьєва.

Напередодні про можливий обмін українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, засуджених у Росії і визнаних політв'язнями, повідомили ЗМІ, посилаючись на джерело в Адміністрації президента. За інформацією видання, повернення українців на батьківщину має відбутися у вівторок, 14 червня, у першій половині дня. Мати Геннадія Афанасьєва зараз перебуває в Києві і чекає на повернення сина.

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного угруповання разом з Олегом Сенцовим і засудили до семи років ув'язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбував 6-річне ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: