ЗМІ: Прокуратура повернула НАБУ підозру Охендовському у справі «чорної каси» регіоналів

ЗМІ: Прокуратура повернула НАБУ підозру Охендовському у справі «чорної каси» регіоналів
Михайло Охендовський

САП повернула підозру до НАБУ з вимогою провести економічну експертизу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернула до НАБУ проект підозри стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського, який виступає одним з фігурантів справи «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це пише DT.UA.

Охендовський згадується в документах «чорної каси» регіоналів п'ять разів.

«Детективи бюро чітко відстежили, що одна з виплат Охендовському на суму 15 тис. дол. за датою збіглася з днем отримання ним такої самої суми на особистий рахунок, після чого голова ЦВК нібито витратив їх за кордоном», – зазначається в статті.

За словами автора матеріалу, САП повернула підозру до НАБУ з вимогою провести економічну експертизу, хоча інформації для повідомлення Охендовському про підозру та початку розслідування було цілком достатньо.

Комунікація між НАБУ та САП сьогодні здійснюється через Генпрокуратуру. «Подібні цим відповіді спонукають керівництво НАБУ у відносинах із САП тотально перейти від передавання до виключно офіційного листування, але проблема в тому, що в антикорупційного прокурора досі немає власної повноцінної канцелярії, і листування з ним іде через ГПУ. А це, в умовах схильності Різницької до «справо цензурування», матиме свої специфічні наслідки…», – відзначається в статті.

11 листопада у НАБУ заявили, що готові оголосити перші підозри фігурантам справи «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, хоча ще в кінці вересня Артем Ситник заявляв, що перші звинувачення у справі можуть бути передані до суду у жовтні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: