ЗМІ стверджують, що у «Борисполі» затримали матір олігарха Онищенка

ЗМІ стверджують, що у «Борисполі» затримали матір олігарха Онищенка
У розшуку в Україні Олександр Онищенко перебуває з 2016 року

ЗМІ наводить інформацію, що це – мати фігуранта «газової справи» Олександра Онищенка Інеса Кадирова

Спеціалізована антикорупційна прокураутра повідомляє про затримання жінки, яку підозрюють у причетності до так званої «газової справи». Як заявляють у САП, підозрювану затримали в аеропорту «Бориспіль» 25 липня.

«Затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», яка переховувалася від слідства та була оголошена у розшук з серпня 2016 року», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Як уточнюють у відомстві, затриману підозрюють у створенні злочинної організації, привласненні майна, фіктивному підприємництві та відмиванні грошей.

Правоохоронці не називають імені затриманої. ЗМІ наводить інформацію, що це – мати фігуранта «газової справи» Олександра Онищенка Інеса Кадирова.

«Наразі детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подано клопотання до суду про застосування відносно підозрюваної запобіжного заходу», – йдеться в заяві САП.

За версією слідства, Олександр Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству «Укргазвидобування» оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

У лютому цьому року у САП повідомили, що направили до суду обвинувальний акт у так званій «газовій справі» стосовно народного депутата та фінансового директора.

У розшуку в Україні Онищенко перебуває з 2016 року. Того ж року Верховна Рада позбавила народного депутата імунітету.

Сам Онищенко каже, що перебуває в Іспанії і всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: