«Навкруги було лише полум'я». Одесит розказав, як дивом врятував свою родину від обстрілу

«Навкруги було лише полум'я». Одесит розказав, як дивом врятував свою родину від обстрілу
Російська ракета влучила в 50 метрах від будинку, де жива авіаексперт Володимир Біленький
фото: Володимир Біленький

Володимир Біленький хвилювався, що його донька, який усього три тижні, задихнеться від великої кількості диму

14 червня росіяни атакували Одесу ракетами. Авіаексперт Володимир Біленький, який проживає в Одесі, розповів, як вони із дружиною та донькою, якій усього три тижні, змогли врятуватися від смерті, коли російський снаряд влучив у 50 метрах від їхньої квартири.

«Уночі 14 червня я прокинувся від крику дружини та жахливого звуку ракети. Звук наростав з такою силою, що було почуття, що це летить просто в тебе. Я крикнув хапати дитину і в цей момент вікна осяяв спалах, ніби настав день, і вибух. У цей момент спрацювала тривога, будинок видав звук, начебто його скручує у пружину», – розповідає чоловік.

Біленький каже, що до ванної кімнати вони добігли вже тоді, коли все було всіяно уламками вибитого скла. 

«Ми сиділи у ванній у спробі усвідомити, що відбувається, скрегіт будинку тривав і, напевно, у цей момент я подумав, що це кінець. Це все зайняло секунди, після ми оглянули дитину і себе і не побачили поранень. Наступне, що спало на думку – ракета потрапила в будинок, і швидше за все почалася пожежа на якихось поверхах. Дійсно, повітря наповнювалося запахом паленого і працював сигнал пожежної сигналізації. Дуже важко усвідомити, що ти зараз спускатимеш трьохтижневу дочку через пожежу, задимленість, і вона може задихнутися», – каже Біленький.

Квартиру пошкодило вибухом
Квартиру пошкодило вибухом
фото: Володимир Біленький

Родина дочекалася, доки вщухне шум, схопили дитину, екстрену сумку, знайшли кішку, яка забилася в шафу, документи. Біленькі побігли вниз з 14 поверху. Поруч бігли скривавлені сусіди.

Після Володимир Біленький відвіз дружину та доньку до батьків, а потім повернувся до квартири, щоб розібрати завали. Тоді вже сало зрозуміло, що прилетіло до бізнес-центру, який знаходиться за 50 метрів від їхнього будинку.

«Вікон у мене більше не було. Вікна повилітали разом із рамами, віконні рами погнуло та видавило з фасадних стін. Між рамою та стіною можна просунути руку. Не було дверей. Скрізь уламки. Я зібрав сумку з дитячими памперсами, серветками, пелюшками, котячий корм, горщик, пісок, вимкнув живлення електрики у квартирі та поїхав до родини», – каже Біленький.

Віконні рами погнуло та видавило з фасадних стін
Віконні рами погнуло та видавило з фасадних стін
фото: Володимир Біленький

Чоловік додав, що вони дивом змогли врятуватися. Він досі постійно бачить спогади з тієї жахливої ночі.

Нагадаємо, 14 червня, ворог спрямував на Одесу чотири «Калібри» з корабля в Чорному морі.

Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування та крамниці в середмісті. Попередньо, шість осіб отримали поранення. Влучанням ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж ворог спричинив руйнування в 1000 кв. м та пожежу на площі 400 кв. м.

Троє людей загинули і 13 були поранені. Рятувальники завершили пошукову операцію в Одесі. Також в ОК «Південь» повідомили про стан поранених та ціль ворога.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: