Удар специфічними ракетами по Одещині: ЗСУ пояснили мету Росії

Удар специфічними ракетами по Одещині: ЗСУ пояснили мету Росії
Вибуховою хвилею пошкоджено кілька квартир
фото: Сили оборони півдня

Надзвукові протикорабельні ракети «Онікс» були випущені з тимчасово окупованого Криму

У ніч на 7 жовтня російські окупаційні війська атакували Одещину ракетами «Онікс». Це – специфічні гіперзвукові ракети. Про це повідомила очільниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Атака відбулась о другій ночі специфічними ракетами. Ворог використовує зараз по всій території України зброю такого типу, щоб досягти «перемог», яких він не має на полі бою», – зазначила Гуменюк.

За її словами, надзвукові протикорабельні ракети «Онікс» були випущені з тимчасово окупованого Криму.

Гуменюк зазначила, що пріоритети ворога не змінились – під атакою були об'єкти припортової інфраструктури, зруйновано зерносховище. Є руйнація будівлі в одному з пансіонатів.

«Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків: вибуховою хвилею пошкоджено кілька квартир, пошкоджено гаражний корпоратив, декілька автівок пошкоджено вогнем, спричиненого уламками ракет», – сказала Гуменюк.

Ракета «Онікс»радянська/російська надзвукова універсальна протикорабельна ракета середнього радіуса дії, призначена для боротьби з надводними військово-морськими угрупованнями та одиночними кораблями в умовах сильної вогневої та радіоелектронної протидії. Крім того, може застосовуватись і проти наземних цілей, при цьому дальність ураження цілі може бути збільшена.

Як повідомлялося, у ніч на 7 жовтня в Одесі одразу після оголошення повітряної тривоги пролунали вибухи

Згодом стало відомо, що РФ атакувала Одещину надзвуковими протикорабельними ракетами «Онікс». Ракети влучили у будівлю пансіонату в рекреаційний зоні та в зерносховище припортової інфраструктури.

Уламки ракет і вибухова хвиля спричинили пожежу в гаражному кооперативі. Також було пошкоджено кілька багатоквартирних будинків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: