Міністр знайшов крайніх. Тренерів звільнять через невдалий виступ на Олімпіаді

Міністр знайшов крайніх. Тренерів звільнять через невдалий виступ на Олімпіаді
Вадим Гутцайт розраховува на більшу кількість золотих нагород

Україна посіла 44 загальнокомандне місце в медальному заліку Ігор-2020

На Олімпіаді в Токіо за кількістю виграних нагород збірна України увійшла до топ-20 у світі. Проте з 19-ти завойованих медалей лише одна – найвищої проби. Її здобув борець греко-римського стилю Жан Беленюк. Враховуючи, що в медальному заліку країни розташовані за кількістю виграного «золота», то в підсумку наша збірна опинилася на 44 місці. Це – найгірший показник в історії виступів українців на головних спортивних стартах світу. Навіть у Ріо-2016 з 11 призових місць два атлети, Верняєв і Чебан, здобули нагороди найвищого ґатунку, і команда фінішувала 31-ю.

Незадоволеним залишився і Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт. І відповідатимуть за це тренери.

«Я зараз буду дивитися на всі види спорту, які не отримали нагороди, які нічого не показали на Олімпійських іграх і в яких спортсмени були повністю не готові, щоб перемагати, – заявив міністр «Суспільному». – В деяких видах – повний провал. Сто відсотків будемо міняти головних тренерів, збиратись з федераціями, дивитися їхні плани на майбутнє. Тому що в 2024 році в Парижі нам потрібно, щоб не тільки перемагали одні види спорту, а й додалися ті, в кого є історія на Олімпійських іграх. Усі тренери повинні знати, що вони мають відповідати за виступ своїх спортсменів».

Олімпійські ігри завершилися 8 серпня яскравим шоу, але пристрасті навколо них не вщухають. В скандал потрапила легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка після здобуття «бронзи» в секторі для стрибків у висоту сфотографувалася з чемпіонкою з Росії Марією Ласіцкене. Ці кадри облетіли весь світ, а з Міністерства збройних сил України вже запросили Ярославу на бесіду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: