Україна хоче притягнути до відповідальності сумоїстку, яка збирала гроші для РФ

Україна хоче притягнути до відповідальності сумоїстку, яка збирала гроші для РФ
З 2016 року Давидко сумоїстка почала виступати у складі збірної Росії
фото з відкритих джерел

За даними слідства, Давидко організувала та очолила волонтерський рух у Криму, який підтримував армію окупантів

До суду скеровано обвинувальний акт проти колишньої української спортсменки з тимчасово окупованого Криму, багаторазової чемпіонки Європи та світу із сумо. Її звинувачують у пособництві державі-агресору. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Офіс генпрокурора не зазначає про кого саме йдеться, однак зі світлини можна зрозуміти, що йдеться про сумоїстку Ольгу Давидко, яка нещодавно отримала підозру.

З 2016 року обвинувачена сумоїстка почала виступати у складі збірної РФ. Проте після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях зробила перерву в кар’єрі.

Слідство встановило, що Давидко організувала та очолила волонтерський рух у Криму, який підтримував армію окупантів.

Зокрема спортсменка неодноразові збирала кошти для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців РФ, які у тому числі вели бойові дії проти України у місті Бахмут.

Крім того, Давидко неодноразово виступала у проросійських медіа, просуваючи пропагандистські наративи.

Нагадаємо, колишня українська спортсменка з Криму, чемпіонка світу з сумо Ольга Давидко отримала підозру в пособництві державі-окупанту за збір коштів і підтримку російської армії.

До слова, Міністерство спорту України оновило список спортсменів, які не повернулися з-за кордону. До списку з більш ніж 300 ухилянтів потрапили футболісти збірної України Михайло Мудрик («Челсі», Англія), Артем Довбик та Віктор Циганков (обидва «Жирона», Іспанії), Анатолій Трубін («Бенфіка», Португалія) та Ілля Забарний («Борнмут», Англія).

Читайте також: 10 терористів у спортивних костюмах, або Завдання для нового міністра

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: