Українська кіберспортивна команда стала першим чемпіоном світу з Counter-Strike 2

Українська кіберспортивна команда стала першим чемпіоном світу з Counter-Strike 2
Українські гравці стали першими у світі чемпіонами в грі CS2
фото: PGL

Команда NAVI перемогла американських опонентів FaZe Clan із рахунком 2:0

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NAVI) стала переможцем першого чемпіонату з Counter-Strike 2, що відбувся у Копенгагені. Про це команда повідомила на сторінці в соцмережі X.

У гранд-фіналі змагання українська команда перемогла американських опонентів FaZe Clan із рахунком 2:0.

NAVI змогла перемогти на двох картах з трьох: на Ancient українці перемогли з рахунком 13:9, однак згодом суперник на Mirage FaZe Clan завдав поразки NAVI з рахунком 13:2. Зрештою, на третій карті – Inferno – українська команда перемогла з рахунком 2:1.

За перемогу на турнірі NAVI отримали 500 тисяч доларів, а також путівки на турніри BLAST Premier World Final та Esports World Cup 2024.

Українська кіберспортивна команда стала першим чемпіоном світу з Counter-Strike 2 фото 1

PGL Major Copenhagen 2024 – перший в історії великий чемпіонат з Counter-Strike 2. Наступний відбудеться у Шанхаї в грудні.

До того ж, під час прямої трансляції гри відбувався благодійний збір коштів на потреби бригади Національної гвардії України «Азов». Таким чином вдалося назбирати понад 5,5 млн грн. Власник NAVI Максим Кріппа подвоїв цю суму.

Що відомо про NAVI

У 2011 році українська команда стала першим переможцем в історії турніру The International – найбільших змагань у світі з Dota 2.

У 2021 році команда Na'Vi з CS:GO перемогла на мейджор-турнірі – PGL Major Stockholm.

Команда стала першою в історії кіберспорту, яка перемогла у трьох головних турнірах з Counter Strike за один рік – World Cyber Games 2010, Intel Extreme Masters та Electronic Sports World Cup.

Нагадаємо, у травні минулого року завершився міжнародний чемпіонат Gamers Without Borders 2023 Fe, переможцями якого стала жіноча команда кіберспортивної організації Natus Vincere – NAVI Javelins. Дівчата віртуозно обіграли суперниць по Counter-Strike: Global Offensive з фінальним рахунком 3:0.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: