Горе Зінченка та підкорені «гірники». Британські ЗМІ про матч «Шахтаря» з «Манчестер Сіті»

Горе Зінченка та підкорені «гірники». Британські ЗМІ про матч «Шахтаря» з «Манчестер Сіті»
Олександр Зінченко. Фото: mancity.com

Журналісти з Туманного Альбіону очікувано зосередилися на грі свого клубу, приділивши команді з прізвиськом «блакитний місяць» максимум уваги

В межах найбільш престижного європейського клубного турніру, Ліги чемпіонів, у Харкові відбувся важливі для українських вболівальників матчі. «Шахтар» зустрічався з чемпіоном Англії, командою клубу під назвою «Манчестер Сіті». «Помаранчево-чорні» поєдинок програли, й залишилися в своєму квартеті з двома балами в активі. «Главком» не полінився «пройтися» по британським ЗМІ, щоб зрозуміти про матч, які відбулися напередодні, та настрої журналістів, більше.

Журналісти з Туманного Альбіону очікувано зосередилися на грі свого клубу,
приділивши команді з прізвиськом «блакитний місяць» максимум уваги. Втім, дещо «дісталося» й українцям та Україні… Автори дотичного до Британії (журналісти цього видання британському футболу приділяють значну увагу) ЗМІ під назвою ESPN відзначили, що клубу з Манчестера підкорилося те досягнення, яке раніше в матчах з українськими колективами іншим клубам було непідвладне.

«…Як важковаговик Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті», нарешті, заявляє про себе й стає першою англійською командою, яка виграла у «Шахтаря» на його полі в європейському клубному турнірі. «Містяни» почали свою єврокампанію з провалу у домашньому матчі з «Ліоном», але тепер показали, що поставили собі серйозні цілі і готові їх виконувати. Голи Давіда Сілви, Ляпорта й Бернардо Сілви довели конкурентоспроможність манкуніанців. Команда «Сіті» могла легко виграти і з більшим рахунком, але перемоги 3:0 достатньо, щоб піднятися на перше місце в групі з шістьма пунктами. Хороший результат і заявка на майбутні успіхи… Можна відзначити й повернення після залікованої травми Кевіна Де Брюйне. Його гра вселяє оптимізм. Втім, головний герой зустрічі все ж Давід Сілва – він став диспетчером атак «містян» і людиною, яка веде гру команди…»

.jpg_193Фото: ФК Шахтар

Видання регіонального масштабу, Manchester Evening News, намагається аналізувати гру й кадровий стан гостей. Проте чільне місце у матеріалі відводиться гравцю «Сіті» та хавбеку збірної України Олександру Зінченку.  

«Горе Зінченка. Перед грою в Харкові не можна було не згадати Зінченка. Зазвичай, футболіст, який бере участь в передматчевій прес-конференції, отримує певну роль в поєдинку. Але Зінченко, який повернувся на батьківщину й сподівався зіграти проти свого колишнього клубу, не потрапив навіть у заявку. Бідний хлопець… У стартовому складі «Манчестер Сіті» вийшли лише троє футболістів, які починали торішній матч в Харкові -
Едерсон, Фернандіньйо й Габріель Жезус.

«Містяни» домінували на непоганому газоні й використовували помилки суперника. І хоча реалізація залишала бажати кращого, було зрозуміло, що перемога від «Манчестер Сіті» нікуди не дінеться. «Блакитний місяць» повністю контролював гру до тих пір, поки «Шахтар» не почав чинити опір у другому таймі. «Гірники» заграли в свою гру, почали переходити з оборони в атаку і справлятися з пресингом «Манчестер Сіті», оскільки Кевін Де Брюйне на той час уже втомився, а Фернандіньйо розташовувався занадто «глибоко». Але поява на полі Бернарду Сілви дозволила гостям «закінчити» гру й придушити потуги суперника вчасно…».

Кореспонденти авторитетного SkySports про «Шахтар» взагалі «забули». Розум та мозок акул пера зайняті підрахунком можливих балів англійського клубу та думками про подальші перспективи команди.

dsc_4334_2_adsb_2518Фото: ФК Шахтар

«…Перемога над «Шахтарем» виводить «містян» на вершину турнірної таблиці групи F. Успіх у Харкові є блискучою відповіддю на недавні слова Гвардіоли, що «Манчестер Сіті» ще не зовсім готовий вигравати Лігу чемпіонів. Гості повністю домінували в дебюті, та й весь перший тайм провели значно сильніше, ніж господарі. Відкривати рахунок міг Давід Сілва вже на перших хвилинах зустрічі, але забити вдалося лише через півгодини гри. Команда Гвардіоли не реалізувала безліч моментів, в подальшому стійка й поперечка рятували «Шахтар», врешті манчестерський клуб зміг тричі вразити ворота суперника.

«Манчестер Сіті» не тільки перша англійська команда, яка виграла у «Шахтаря» на європейській арені в Україні, а й наразі один з головних претендентів на перемогу в змаганні. А ще це була перша гра в межах Ліги чемпіонів у «Манчестер Сіті», виграна без Серхіо Агуеро в стартовому складі з жовтня 2017-го року, тепер аргентинець відпочив і допоможе «містянам» в наступних поєдинках. Ситуація ж в групі така, що після нічиєї «Гоффенгайма» й «Ліона» в «Сіті» з'яявилися відмінні шанси на перше місце в квартеті...»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: